آموزش رانندگی در ترافیک شهری

زندگی امروزی با تعداد زیاد ماشین‌ ها در شهرها باعث شده که رانندگی در ترافیک یکی از مشکلات همیشگی مردم باشد مخصوصاً در ترافیک سنگین. در شهرهای بزرگ به خاطر جمعیت زیاد به ندرت میتوان خیابان‌هایی بدون ترافیک پیدا کرد.

آموزش رانندگی در ترافیک شهری

زندگی امروزی با تعداد زیاد ماشین‌ ها در شهرها باعث شده که رانندگی در ترافیک یکی از مشکلات همیشگی مردم باشد مخصوصاً در ترافیک سنگین. در شهرهای بزرگ به خاطر جمعیت زیاد به ندرت میتوان خیابان‌هایی بدون ترافیک پیدا کرد.

سه‌‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۷:۳۴

در ادامه به شما نکات مهم رانندگی در ترافیک شهری را آموزش میدهیم.
 
گذر زمان و تمرین
اگر تازه گواهینامه گرفته‌ اید و رانندگی را شروع کرده‌اید باید بدانید که رانندگی در ترافیک با تمرین و گذر زمان آسان‌ تر میشود.

نگران نباشید چون حتی بهترین رانندگان هم اولش مشکل داشتند با تمرین و گذشت زمان شما هم میتوانید به خوبی در ترافیک حتی ترافیک سنگین رانندگی کنید.
 
شش نکته اساسی برای کسب مهارت رانندگی در ترافیک شهری

برای کسب مهارت رانندگی در ترافیک باید به این شش نکته توجه لازم را داشته باشید.

۱- حواس پرتی و اضطراب
اضطراب و حواس پرتی میتوانند تمرکز شما را هنگام رانندگی در ترافیک کم کنند معمولاً چیزهایی که حواس شما را پرت میکنند داخل ماشین هستند.

این چیزها ممکن است شامل گوش دادن به موسیقی صحبت کردن با سرنشینان یا استفاده از تلفن همراه باشند همچنین فشار ناشی از ترافیک نیز میتواند تمرکز شما را کم کند بنابراین بهتر است از این عوامل دوری کنید چون رانندگی در ترافیک نیاز به تمرکز و دقت زیادی دارد.

۲- حرکت از سمت راست
بهترین جا برای رانندگی افراد تازه‌کار حرکت در سمت راست جاده است

چون اگر خسته شدید یا حادثه‌ ای رخ داد میتوانید به راحتی کنار جاده توقف کنید همچنین در این لاین میتوانید با سرعت کم و بدون مزاحمت برای دیگران رانندگی کنید

اگر خیلی خسته شدید یا احساس خواب‌آلودگی کردید میتوانید با رعایت نکات ایمنی در حاشیه جاده توقف کنید و استراحت کنید بعد از استراحت دوباره با تمرکز به رانندگی ادامه دهید

۳- تحت نظر داشتن ترافیک
هنگام رانندگی در ترافیک شهری فقط در یک لاین حرکت کنید و لاین خود را عوض نکنید برخی رانندگان بین دو لاین حرکت میکنند و مدام لاین عوض میکنند سعی کنید این کار را نکنید و فقط در لاین خودتان بمانید.

۴- رانندگی ساعات کم تردد
اگر تازه گواهینامه گرفته‌ اید و هنوز رانندگی در ترافیک را خوب بلد نیستید بهتر است در ساعات خلوت رانندگی کنید به تدریج که مهارت پیدا کردید میتوانید در ساعات شلوغ هم رانندگی کنید.

خیابان‌ها معمولاً در ساعات شروع و پایان کار ادارات و مدارس شلوغ هستند پس بهتر است برنامه‌ریزی کنید که در این ساعات رانندگی نکنید.

۵- آهسته حرکت کردن
قبل از وارد شدن به خیابان‌ های شلوغ سرعت ماشین خود را کم کنید عجله نکنید چون هنوز مهارت کافی ندارید و با سرعت زیاد ممکن است حادثه ایجاد شود

بهتر است با دنده یک رانندگی کنید این کار به شما کمک میکند تا بهتر کنترل داشته باشید و در برخورد با حوادث ناگهانی هوشیارتر باشید.

۶- رعایت قانون دو ثانیه یا دو اتومبیل
اگر تازه رانندگی میکنید بهتر است با ماشین جلویی فاصله زیادی داشته باشید. این کار باعث میشود که در صورت بروز مشکل به دلیل فاصله زیاد از تصادف جلوگیری کنید.

برای این کار حداقل باید ۲ ثانیه یا به اندازه دو ماشین فاصله داشته باشید برای محاسبه یک تابلو کنار جاده را انتخاب کنید وقتی ماشین جلویی به آن تابلو رسید شروع به شمردن کنید.

تا وقتی که ماشین شما به تابلو برسد بشمارید عددی که شمردید نشان میدهد فاصله بین شما و ماشین جلویی چقدر است.

چگونه در خیابان و ترافیک سرعت خود را کم کنیم؟
رانندگی در خیابان‌ های شلوغ شهری نیازمند دقت بیشتر است. باید فاصله مناسبی با ماشین جلویی حفظ کنید که حدود دو طول ماشین باشد (این به شرایط آب و هوایی هم بستگی دارد).

توجه به چراغ ترمز ماشین جلویی بسیار مهم است. وقتی که چراغ ترمزش روشن میشود (چراغ قرمز) ما هم سرعت را کم میکنیم تا فاصله مناسب را حفظ کنیم.

اگر چراغ ترمز کار نکرد به چرخهای ماشین جلویی و حرکت ماشین‌ های جلوتر دقت کنید.

در خیابان‌ های شلوغ ترمز ناگهانی را نباید زیاد استفاده کنید مگر در مواقع ضروری. این کار میتواند باعث نشود که ماشین پشت شما به موقع ترمز کند و تصادفی ایجاد شود.

  • رها کردن گاز: اولین نوع ترمز این است که با رها کردن گاز سرعت کم میشود. وقتی که فاصله مناسب با ماشین جلویی را داشتیم دوباره با دادن گاز سرعت میگیریم.
  • نیش ترمز: اگر رها کردن گاز کافی نبود با پای راست ترمز را آرام فشار میدهیم تا سرعت کم شود. قبل از اینکه سرعت خیلی پایین شود ترمز را رها کرده و دوباره گاز میدهیم تا سرعت بگیریم. باید به این دقت داشت که اگر بیشتر از حد نیاز ترمز را فشار دهیم ماشین ممکن است خاموش شود.
  • گرفتن کلاچ و دنده کم: وقتی سرعت تا زیر ۲۰ کیلومتر در ساعت کاهش یافت کلاچ را گرفته و با فشار دادن ترمز ترمز میگیریم. سپس با رها کردن ترمز و گرفتن دنده ۱ پا را از روی کلاچ برمیداریم و دوباره سرعت میگیریم. این روش برای شروع حرکت از جایی که نیاز به گرفتن دسته داریم مناسب است.
  • ایست کامل: وقتی نیاز به ایست کامل داریم (مثلاً پشت چراغ قرمز، ماشین جلویی یا عابر از خط عابر پیاده‌رو …) با انجام مراحل بالا، ترمز را ارام فشار میدهیم تا سرعت به صفر برسد و ماشین بایستد.

سخن آخر
در جامعه امروزی زندگی خودش مشکلات و چالش‌ های خاصی دارد. بنابراین با توجه به این مسائل، بهتر است در مقابل مشکلات رانندگی در ترافیک شهری به ویژه در شهرهای بزرگ آمادگی لازم را داشته باشید و مهارت را با دقت بیاموزید به یاد داشته باشید که به دست آوردن این مهارت نیازمند صبر تمرین و زمان است.


نظری وارد نشده است، شما اولین باشید ...