علت ترکیدن تایر حین رانندگی چیست؟

نیازی به گفتن نیست که لاستیک ماشین نقش بسیار مهمی در عملکرد خودرو دارد. لاستیک ها تنها راه ارتباطی بین خودرو و سطح جاده هستند. حال تصور کنید که شما با سرعت ثابت رانندگی می‌کنید و لاستیک منفجر می‌شود. ترکیدگی لاستیک در حین رانندگی به دلایل مختلفی رخ می‌دهد که در این مطلب، برخی از علت های اصلی ترکیدگی لاستیک را بررسی خواهیم کرد.

علت ترکیدن تایر حین رانندگی چیست؟

نیازی به گفتن نیست که لاستیک ماشین نقش بسیار مهمی در عملکرد خودرو دارد. لاستیک ها تنها راه ارتباطی بین خودرو و سطح جاده هستند. حال تصور کنید که شما با سرعت ثابت رانندگی می‌کنید و لاستیک منفجر می‌شود. ترکیدگی لاستیک در حین رانندگی به دلایل مختلفی رخ می‌دهد که در این مطلب، برخی از علت های اصلی ترکیدگی لاستیک را بررسی خواهیم کرد.

یک‌‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۰:۵۸

چرا لاستیک می ترکد؟
ترکیدگی تایر به دلیل از دست دادن سریع هوای تحت فشار از لاستیک اتفاق می‌افتد. هنگامی که یکپارچگی ساختار تایر از بین برود، قادر به نگه داشتن هوا نیست. به همین دلیل هوای تحت فشار با پارگی لاستیک باعث انفجار می‌شود.

اگر اهل استفاده بیش از حد از لاستیک خودرو نیستید و نسبت به تعویض در زمان مقرر آن متعهد هستید و یا اینکه از لاستیک‌های غیر استاندارد استفاده نمی‌کنید و با هزینه کمی بیشتر، از برند‌های معتبر برای لاستیک خودرویتان بهره می‌برید، خیلی خیالتان راحت نباشد چرا که همیشه اشیا تیز و برنده در جاده می‌توانند به لاستیک خودروی شما آسیب بزنند.

بیشترین دلیل ترکیدن لاستیک همین مورد است زیرا رانندگان بدون توجه به جلو، رانندگی کرده و با عبور از روی اشیا تیز و برنده، باعث آسیب به لاستیک و ترکیدگی آن می شوند.

گرمای زیادی یکی دیگر از دلایل ترکیدن لاستیک است. به طور کلی، گرما دشمن تمام قسمت‌های ماشین، به خصوص لاستیک‌ها است. البته ترکیدن تایر به علت کم بودن باد آن در هر فصلی محتمل است، اما ترکیب باد کم و حرارت زیاد بلای جان لاستیک خواهد شد.

در حین رانندگی، بخش جانبی تایر‌ها به طور منظم در حال واکنش دادن به سطح آسفالت هستند که باعث تولید گرما می شود. اگر باد تایر تنظیم باشد، حرارت تولید شده در کم‌ترین حالت ممکن باقی می‌ماند و خطر ترکیدن لاستیک کاهش خواهد یافت، اما اگر باد تایر کم‌تر از مقدار استاندارد باشد، بخش جانبی آن باید بیشتر در حال خم و باز شدن و واکنش دادن به سطح آسفالت باشد که به طبع حرارت بالایی تولید می‌شود. ترکیب این حالت با گرمای آفتاب و آسفالت، منجر به ترکیدن تایر در حین حرکت و انحراف خودرو می‌شود.

یکی از عواملی که معمولا باعث می‌شود راننده در مواقع بسیار بد، دچار ترکیدگی لاستیک شود عدم توجه به عمر لاستیک هاست. همه لاستیک‌ها عمر مفید دارند و نهایتا چند ماه پس از عمر اعلام شده می‌توان از آن‌ها بهره برد. اما بعضی از رانندگان تا زمانی که این لاستیک کار دستشان ندهد، آن را کنار نمی‌گذارند و لاستیک با نازک شدن و از بین رفتن مواد آن، می‌ترکد و راکب را دچار سوانح خطرناکی می‌کند.

یکی از شایع‌ترین دلایل ترکیدگی تایر، فشار نامناسب هوا در لاستیک ها است.حدوداً ۷۵ درصد تصادفات، ناشی از ترکیدگی لاستیک است.

اگر باد داخل لاستیک زیاد باشد، انعطاف پذیری آن کم می شود و سطح تماس لاستیک با جاده افزایش پیدا می کند.

تایرهای موجود در بازار براساس سرعت رانندگی، درجه بندی شده اند.اگر با سرعت بیشتر از سرعت استاندارد تایر رانندگی کنید احتمال ترکیدگی آن بالا می رود.

همچنین اضافه وزن خودرو تمام بار را مستقیماً به قسمت پایین، یعنی لاستیک‌ها منتقل می‌کند و منجر به خم شدن دیواره‌های کناری تایر و انفجار می‌شود.

اگر به هر دلیل دچار این اتفاق شدید و لاستیک خودرویتان دچار ترکیدگی شد باید به ۴ نکته زیر توجه ویژه داشته باشید:

۱- آرامش خود را در هنگام ترکیدگی لاستیک خودرو حفظ کنید: معمولا در هنگام ترکیدگی لاستیک خودرو، رانندگان تمام حواسشان را به سمت این اتفاق می‌برند و دچار حوادث دیگری می‌شوند.

۲- از رفتار‌های ناگهانی بپرهیزید: نکته دیگر در هنگام ترکیدگی لاستیک خودرو پرهیز از رفتار‌هایی مانند ترمز ناگهانی، چرخش ناگهانی فرمان و تغییر مسیر ناگهانی است. به هر حال باید از رفتار‌های هیجانی در لحظه که معمولا بسیاری از افراد دچار آن می‌شوند بپرهیزید تا بتوانید با آرامش کامل خود را حفظ کنید.

۳- پدال گاز را فراموش نکنید: بسیاری از افراد در هنگام ترکیدگی لاستیک خودرو فکر می‌کنند که دیگر نباید گاز بدهند و می‌بایست خودرو را با سرعت ثابت  رها کرده و صرفا به کنترل فرمان بپردازند، ولی این تصور اشتباهی است و می‌بایست به آرامی روی پدال ضربه بزنید تا خودرو به جلو حرکت کند. اگر فرصتی یافتید و جاده خلوت بود، خودرو را به کنار جاده منتقل کنید و بایستید.

۴- نکات توقف خودرو: پس از اینکه خودرو را در کنار جاده متوقف کردید، به سرعت ترمز دستی را بکشید و چراغ هشداردهنده را روشن کنید تا دیگر خودرو‌ها را نسبت به این اتفاق آگاه و سپس اقدام به تعویض لاستیک کنید.


نظری وارد نشده است، شما اولین باشید ...